Kovač: Trećerazredna sapunica u Beogradu 1Foto: Wikipedia

Zagreb nije dobio službenu informaciju od Srbije o hapšenju hrvatskog državljanina pod optužbom za špijuniranje, rekao je danas šef hrvatske diplomatije Miro Kovač u Bratislavi, uz ocenu da se radi o „trećerazrednoj epizodi sapunice“, plasirane u medije.

Od petka smo u stalnom kontaktu sa hrvatskim predstavništvom u Srbiji. Pokušali smo saznati od relevantnih državnih tela Srbije o čemu je reč, izjavio je Kovač.

Prema njegovim rečima, hrvatska ambasada u Beogradu, mada je insistirala, nije dobila informacije od Vlade Srbije.

Budući da je to plasirano u medije, a ne našoj hrvatskoj strani, ispada da je to neka vrsta trećerazredne epizode u sapunici koja se nama u Hrvatskoj servira već nedeljama, izjavio je Kovač.

On je naglasio da je sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem razgovarao u petak i danas.

Rekao sam Dačiću da ne želimo učestvovati u jeftinoj sapunici. Idemo ozbiljno raditi. Ja se tako ponašam, a to očekujemo i od kolega u Srbiji, izjavio je Kovač.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je u petak da je Bezbednosno-informativna agencija uhapsila državljanina Srbije i Hrvatske, osumnjičenog za špijunažu. 

Orešković: Nije špijun 

Hrvatski premijer Tihomir Orešković izjavio je danas da ga je direktor Bezbednosno-obaveštajne agencije Daniel Markić obavestio da osoba uhapšena u Srbiji zbog špijunaže nije hrvatski špijun. 

Znamo da je bio major Jugoslovenske narodne armije, da se u vreme Domovinskog rata borio na srpskoj strani i da ima hrvatsko i srpsko državljanstvo, rekao je Orešković. 

Više informacija očekujemo od Ministarstva spoljnih poslova, izjavio je Orešković Televiziji N1 i dodao: „Nadam se da ovo  nije još jedna srpska provokacija“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari