Kovačević: Amerikanci šansa za uspeh ili novu provaliju ekonomije 1Vladimir Kovačević Foto: Narodna stranka

Predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo Vladimir Kovačević izjavio je danas da „koridori između Prištine i Tirane i povezivanje Albanije sa Evropom“ nisu nacionalni interes Srbije.

„Pozdravljamo dolazak američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije ( DFC) u Srbiju. Kao odgovorna stranka trudićemo se svojom budnošću i autoritetom uglednih članova Odbora za privredu i preduzetništvo da najveći deo sredstava koji nam Amerikanci nude bude usmeren ka MSP i infrastrukturi, ali samo onoj koja ima smisla za srpsku ekonomiju“, rekao je Kovačević.

Kovačević je dodao da se protivi svakom kreditnom zaduživanju države „vođenom od onih koji nikad ništa u svom životu pre politike nisu radili“.

„Njih je veoma lako prevariti. Lako je pored njih izgurati tuđi nacionalni interes i zaposliti tuđe ljude. To ne smemo nikako dozvoliti, jer će ceh plaćati naši poreski obveznici“, naveo je Kovačević.

Kovačević je dodao da „dobra namera Amerikanaca mora biti usmerena“ ka industriji, malim i srednjim srpskim privrednicima, a „nikako tajkunima SNS režima“.

„Narodna Stranka ima projekte i programe u interesu malog običnog čoveka i njegovog srpskog poslodavca zarad budućnosti naše dece. Zalažemo se za svako ekonomsko unapređenje albanskih i srpskih privrednika i građana. Zbog toga ćemo sa velikom pažnjom pratiti odnos doniranih i kreditnih sredstava američke države srpskoj ekonomiji ukoliko i to ne bude državna tajna“, zaključio je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari