Kurti: Dijalog na četvrtom mestu 1Foto: FoNet/AP

Predsednik pokreta Samoopredeljenje i najverovatnije kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti izjavio je za bugarske medije da će učiniti ustupak i dijalog sa Srbijom staviti kao četvrti prioritet nove Vlade, objavila je danas Gazeta ekspres, a preneo portal Kosovo onlajn.

Kurti ne vidi druge moguće partnere osim Vjose Osmani 

Pokret Samoopredeljenje želi samostalno da formira vladu bez bilo kakvih koalicija, izjavio je danas za Telegrafi portparol te stranke Perparim Krueziju i istakao da čekaju da se prebroje glasova iz dijaspore kako bi odlučili koji će sledeći potez povući.

Krueziju kaže da je volja građana jasno izražena na izborima i da nikada pre nije bila jasnija.

„Sada kada je prebrojavanje glasova završeno, čekamo brojanje uslovnih glasova, kao i onih iz dijaspore, kojih je ovog puta više nego u bilo kom drugom izbornom procesu“, rekao je Krueziju, prenosi Kossev.

On ističe da građani žele radikalnu promenu i u politici i u načinu upravljanja.

„Zemlji je potrebna nova vlada, jer je prethodna više od sedam meseci bila nelegitimna. Očekujemo da ćemo imati potreban broj poslanika za formiranje vlade i drugih institucija“, kaže Krueziju.

O tome šta će se dešavati ako Samoopredeljenje ipak ne bude moglo samo da formira vladu, danas je govorio predsednik stranke Aljbin Kurti.

Osim Vjose Osmani, njegova stranka ne vidi druge moguće partnere ni u jednoj stranci starog režima, rekao je Kurti, koji je nagovestio mogućnost da pomoć zatraži od predstavnika nesrpskih manjina i pojedinačnih opozicionih poslanika.

Samoopredeljenje je na nedavno održanim izborima osvojilo 47,85 odsto glasova, ali ostalo je da se prebroji još više od 40.000 glasova iz dijaspore.

Osim toga, CIK je danas odlučila da se ponovo prebroje glasovi sa 494 biračka mesta zbog „problema sa verifikacijom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari