Kurti: Kontrolisana tenzija za prikrivanje skandala režima 1Aljbin Kurti Foto: EPA/STRINGER

Predsednik Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti ocenio je da je današnja akcija policije na severu Kosova „samo kontrolisana tenzija za prikrivanje skandala režima“, kao i da Srbiji odgovara korumpirani režim na Kosovu.

„Oni koji su organizovani kriminal i visoku korupciju institucionalizovali i svakodnevno ga hrane već dve decenije iz svojih kancelarija, žele jednom godišnje da se bore protiv toga akcijama na terenu.

Kriminal i krijumčarenje na severu zemlje nisu se neočekivano desili – nastavili su se, a nastavila se pljačka i iznuda u ostatku zemlje“, rekao je Kurti, preneo je RTK.

On je dodao da policija ima mogućnosti i potencijal, da pravda ima zadatak i potrebu, a narod ima želju i interesovanje za borbu protiv kriminala i korupcije.

„Međutim, ne možemo biti sigurni o čemu se radi kada se na čelu akcije protiv kriminala i korupcije nalazi ozloglašeni tužilac Sulj Hodža i aktuelni takođe ozloglašeni predsednik“, rekao je Kurti. Prema njegovim rečima, ti ljudi se pretvaraju da štite Kosovo dok ga potkradaju i žele da prikriju svoje skandale.

„U međuvremenu, predsednik Srbije Vučić se pretvara da će napasti Kosovo dok namerava da ojača svoju vlast. Srbiji odgovara ovaj korumpirani režim na Kosovu i ne odgovara joj sukob sa Kforom“, naveo je Kurti.

„Danas je to bila samo još jedna kontrolisana tenzija da bi se prikrili skandali režima. Ne verujem da je ijedan od 20 najkorumpiranijih zvaničnika u našoj zemlji uhapšen danas“, rekao je Kurti i ocenio da je rasadnik korupcije i kriminala na Kosovu u javnim nabavkama i državnim licencama, u tužilaštvu, pravosuđu, kao i kod predsednika države.

„Protiv korupcije i kriminala se treba boriti svakog dana, ali bolje je da ga zaustavimo i sprečimo tako što ćemo ukloniti one koji ga kultivišu i povećavaju svaki dan“, rekao je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari