Kurti: Pravosudni sistem hvata za rep, a ne za glavu 1Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti čestitao je policiji na sinoćnjoj akciji u Karačevu, rekavši da takvih akcija treba da bude više, ali je i napomenuo da se kosovski pravosudni sistem ne bori na pravi način sa organizovanim kriminalom, jer „ne hvata za glavu, već za rep“, prenosi Koha.

„Čestitam policiji na jučerašnjoj akciji. Ali još nije kraj. Sad moramo dalje. Ako se sinoć radilo o velikom kriminalu, onda su ga uhvatili samo za rep. Glava je negde drugde, verovatno u Prištini. Naš pravosudni sistem generalno ne uspeva da se bori protiv kriminala jer, ne hvata glavu“, rekao je Kurti na konferenciji za novinare.

Dodao je i da korupcija koči socijalni napredak na Kosovu. „Želimo da otvorimo radna mesta i borimo se protiv nezaposlenosti i garantujemo rodnu ravnopravnost.

Želimo globalnu ekonomiju sa poštenom trgovinom i poslovanjem u korist ljudi“, rekao je Kurti. Kurtije potvrdio i da je Progresivni savez evropskih stranaka prihvatio Pokret Samoopredeljenje kao novog člana i naglasio da je članstvo u tom savezu saradnja za slobodu, pravdu i solidarnost.

U akciji u Karačevu, policija je uhapsila 33 osobe zbog više krivičnizh dela, podseća Kosovo Onlajn.

„Pored rasta na Kosovu, imamo podršku i na međunarodnoj areni. Ovo je uspeh za Kosovo za razliku od uzaludnog neuspeha vlade. Progresivni savez je saradnja za slobodu, pravdu i solidarnost“, ocenio je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari