Kurti: Predizborna kampanja najavljuje proleće na Kosovu 1Foto: EPA-EFE/ GEORGI LICOVSKI

Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti ocenio je da predizborna kampanja za vanredne parlamentarne izbore, koja je počela danas, „najavljuje proleće“ na Kosovu.

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu zakazani su za 14. feburar.

„Vreme postaje veoma dobro. Ova kampanja najavljuje proleće 2021. Imamo našu listu sa 110 kandidata, postoje razne prepreke i poteškoće, ali nijednu koju nećemo prevazići. Ovde je predsednik sa nama“, rekao je Kurti.

On je to kazao pokazujući na v.d. predsednicu Kosova Vjosu Osmani, koja je i kandidatkinja PS za predsednika Kosova.

Vjosa Osmani je izjavila da je sigurna da će se kampanja završiti pobedom PS i njene liste.

„To će zaista biti referendum. Nadam se da će se taj duh nastaviti oko Kosova. Hvala svima što ste nam se pridružili u ovom otvaranju kampanje koja će se završiti pobedom“, rekla je Osmani.

Ogranak PS u Prištini zvanično je na posebnom događaju otvorio kampanju.

Predsednik ogranka Arben Vitia rekao je da su oni danas izašli na trg „Skenderbega“ u Prištini kako bi osigurali da je pobeda PS na izborima izvesna.

„Zajedno sa kandidatima tu smo da osiguramo da pobeda 14. februara za PS bude izvesna i da do 14. februara na dostojanstven način. Svaki naš kandidat će otići u svako mesto, u svakom delu Kosova da se sretne sa građanima kao što smo se sretali i van kampanje kako bi ova pobeda bila značajnija i ubedljivija“, dodao je Vitia.

Zbog epidemije korona virusa na otvaranju kampanje u Prištini izašli su samo neki od kandidata za poslanike, a ne svi kako je to bilo uobičajeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari