Kurti: U utorak u Briselu je zakazan sastanak o dijalogu, a ne nastavak dijaloga 1Foto: EPA-EFE/ ERMAL META

Ispravka u drugom pasusu teksta. izvinjavamo se zbog greške. Premijer Kosova Aljbin Kurti je danas na sednici Skupštine Kosova, odgovarajući na primedbe iznete u diskusijama lidera opozicionih stranaka DSK, DPK i ABK, rekao da ne može pred poslanicima da iznese platformu za dijalog sa Beogradom jer je za naredni utorak zakazan sastanak za dogovor o dijalogu „a ne nastavak dijaloga“.

On je rekao da je došao na sednicu Skupštine da govori o greškama koje su prethodne vlade i učesnici u dujalogu napravili i da stoga nije porebno usaglašavati kosovsku platformu za dijalog, kada joč nije poznata njegova agenda.

„Zamoljen sam da dodjem ovde da iznesem platformu za dijalog, ali tako nešto ne bi bilo u redu jer je utorak sastanak za dijalog, a ne nastavak dijaloga. Bilo koja platforma za novi dijalog bila bi pogrešna pre sastanka za novi dijalog. Bilo koja platforma nije prvi korak pre sastanka, jer i ako se ona uradi i prihvati to će biti za dijalog čija je agenda još uvek nepoznata“, rekao je Kurti.

Kazao je da je njegov zadatak da štiti interese Kosova i da „branim interese Republike Kosovo kao premijer“ a ne samo u interesu stranke, Pokreta Samoopredeljenje, čiji je predsednik.

„Ne bežim od dobro pripremljenog dijaloga, ne bežim sa sastanaka i žao mi je što me za to optužuje neko (Ramuš Haradinaj) ko je dijalog prepustio bivšem predsedniku u vreme kada je prigrlio projekat razmene teritorija“, kazao je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari