LDP: Mrlja na savesti 1Foto: Logo

Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je danas da je zločin u Štrpcima, kada je 20 putnika kidnapovano iz voza i odvedeno u smrt samo zato što su bili druge nacionalnosti, i dalje ogromna mrlja na savesti društva.

Zavet ćutanja koji opisuje odnos državnih organa prema zločinu u Štrpcima ima isti uzrok kao zavera ćutanja vojske, policije, državne bezbednosti i ŽTP koja je pre 25 godina omogućila najkrvoločnijoj paravojnoj formaciji da kidnapuje civile i svirepo ih likvidira, navodi se u saopštenju.

Sve tri grane vlasti, izvršna, zakonodavna i sudska, svaka na svoj način, ponizile su i izneverile žrtve zločina u Štrpcu i njihove porodice, upozorila je LDP.

Politika koje je dovela do ovih ubistava je politika mržnje, koja je otrovala ovo društvo, a svedoci smo da ova mržnja i dalje živi i to predstavlja najveću pretnju Srbiji i regionu.

Srbija mora da prestane sa politikom ignorisanja i mora biti mnogo aktivnija u sudskom procesuiranju počinilaca, u potrazi za posmrtnim ostacima žrtava i priznanju statusa porodicama žrtava i njihovom zadovoljenju, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari