Linta: Odlazak Borisa Miloševića na proslavu Oluje je sraman čin 1Foto: Medija centar

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe regiona u Skupštini Srbije Miodrag Linta rekao je da je odlazak člana Samostalne demokratske srpske stranke Borisa Miloševića na proslavu hrvatske vojne akcije Oluja neprihvatljiv.

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe regiona u Skupštini Srbije Miodrag Linta rekao je da je odlazak člana Samostalne demokratske srpske stranke Borisa Miloševića na proslavu hrvatske vojne akcije Oluja neprihvatljiv i naveo da nema nikakvo razumevanje za taj, kako je rekao, „sraman i nerazuman čin“.

„Odlazak Borisa Miloševića je čin koji će na najdublji način da vređa i ponižava i proterane Srbe i porodice srpskih žrtava, ali i čitav naš narod“, rekao je Linta danas u Beogradu na konferenciji za novinare Udruženja porodica nestalih i poginulih lica „Suza“ održanoj povodom 25. godišnjice akcije Oluja.

Linta je naveo da glavnu odgovornost za to snosi Samostalna demokratska srpska stranka, odnosno njeno rukovodstvo i njen čelni čovek Milorad Pupovac, koji su napravili, kako je kazao, „ovaj sraman dogovor“ sa predsednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i hrvatske vlade Andrejem Plenkovićem.

„Od ovog odlaska Borisa Miloševića u Knin neće imati nikakvu korist ni proterani Srbi, ni srpski povratnici. Jedinu političku korist će imati Hrvatska, a to je već rekao Andrej Plenković, jer će poslati jednu poruku Evropi i svetu kako je ovo još jedan dolaz visokih demokratskih standarda u Hrvatskoj državi“, rekao je Linta i pozvao Pupovca i njegovu stranku da ne prelaze „crvenu liniju“, da povuku svoj dogovor sa Plenkovićem i da Boris Milošević ne ide u Knin.

Predsednica Udruženja porodica nestalih i poginulih lica Dragana Đukić rekla je da nema komentar na odlazak Borisa Miloševića na proslavu Oluje.

„4. – 5. avgust i svi ovi dani avgusta i u septembru su činjena ubistva, su dani, ja mislim, za svakog Srbina, pogotovo za naše porodice, kada se tuguje“, rekla je ona i dodala: „Tako da, jednostavno, nemamo komentar“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari