Ljajić: Šešelj je Zukorlićev najbolji drug 1Foto: FoNet/ Vlada Srbije Slobodan Milevic

Ovo više nema nikakve veze sa politikom, ovo je gore od svakog rijalitija. Skoro trideset godina sam u politici i ovako nešto nisko nisam doživeo.

Pri tom treba da se branim od besmislenih optužbi za koje svako dete u Novom Pazaru zna da su naručena, neistinita i monstruozna, kaže za Danas Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije. NJega je pre dva dana, tokom sednice Skupštine Srbije, Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, nazvao narko-dilerom, odnosno da je Rasim LJajić vođa jednog narko-kartela na području Srbije.

– Ako ćutim, ispada da nemam argumenata, ako odgovaram, ispada da se pravdam i da razmazujem blato koje mi je neko na lice bacio. To vam je isto kao da ja vas optužim da ste ubili čoveka, kako neku negaciju možete da dokažete. Zato sam i tražio da se slobodno objavi sve što o meni imaju i policija i BIA i CIA i sve službe sveta. Ja druge odbrane nemam. Ako budu našli da sam ikada i jabuku ili loptu nekom ukrao, reći ću da je Šešelj u pravu i podnosim ostavku. Pošto znam da ništa neće naći, ja ću i u tom slučaju dobro razmisliti o sledećim koracima. Ne pada mi na pamet da dopustim da moja deca čitaju da im je otac narko-diler. Zato je pitanje časti važnije od učešća u ovakvom rijalitiju – ističe LJajić za Danas.

Sagovornik našeg lista navodi da je u političkom smislu na delu crno-zelena koalicija koja je sasvim logična.

– To je savez najgorih i najbednijih predstavnika i Srba i Bošnjaka. Što bi narod rekao: našla vreća zakrpu. Muamer Zukorlić, sa svom podrškom koju je imao odavde, nije uspeo da popravi svoj rejting i zato je odlučio da na samom kraju aktivira i svoj poslednji adut i najboljeg druga Šešelja. Međutim, ovaj očajnički potez toliko je iziritirao ljude u Sandžaku da će se Zukorlić boriti za izborni cenzus – zaključuje LJajić za Danas, aludirajući na predstojeće izbore za Bošnjački nacionalni savet i svog konkurenta Muamera Zukorlića.

Nakon što je Vojislav Šešelj izrekao optužbe na račun Rasima LJajića u Skupštini Srbije, SDPS je saopštio da neće učestvovati u radu ovog zasedanja, ali će davati kvorum i glasati za sve zakone koji vode u pristojnu, uređenu i evropsku Srbiju. Rasim LJajić je i tada u odgovoru na pitanje Danasa da li je ljut i na koalicione partnere iz SNS izjavio da je Maja Gojković tokom sednice parlamenta vrlo blagonaklono slušala Šešeljeve laži. „Čak je umesto Šešelja opominjala naše poslanike. Ako se SNS opredelio za Zukorlića kao koalicionog partnera, onda smo mi tu višak“, naveo je LJajić.

Inače, Vojislav Šešelj u delu sednice Skupštine Srbije posvećene poslaničkim pitanjima rekao je da je Rasim LJajić vođa jednog narko-kartela na području Srbije. „Rasim LJajić je glavni vođa jednog od najjačih kartela. Policija ima sva operativna saznanja. Sve ima dokumentovano i niko ništa ne preduzima, zato što je potpredsednik Vlade. A ova vlada se stupanjem na dužnost zaklela da će voditi upornu borbu protiv kriminala, protiv korupcije, a nije u stanju da savlada ni korupciju u sopstvenim redovima. U strukturama vlasti, tamo gde bi zapravo sve trebalo najbolje da funkcioniše, korupcija je na nekim mestima ovladala da zapravo vlast više i ne postoji“, rekao je Šešelj i dodao da policija ništa ne preduzima protiv LJajića, jer je on predsednik sadako partije, a to znači partija koja nije u stanju da osvoji cenzus na izborima, a onda se prikopčaju za neku veliku partiju da bi se dočepali nekoliko poslaničkih mandata.

Podsetimo, Rasim LJajić je bio jedini predstavnik vlasti i vladajuće koalicije koji je bez zadrške i odmah reagovao na niz nacionalističkih incidenata lidera radikala i njegovih funkcionera koji su obeležili rad poslanika SRS u poslednjih nekoliko meseci.

Stefanović: Ne verujem da je Ljajić deo kriminalne grupe

– Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da MUP ne raspolaže informacijama da je potpredsednik Vlade Rasim LJajić deo neke kriminalne grupe, prenosi FoNet. „Lično, ja u to ne bih mogao da poverujem“, izjavio je Stefanović u Skupštini Srbije, gde je obrazlagao zakone iz oblasti unutrašnjih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari