Sevojno: Lokalna vlast povećava broj većnika 1Grdska opština Sevojno/Foto: N.K.

Opozicioni odbornici su napustili današnju sednicu sevojničke skupštine, potiveći se nameri lokalne vlasti da u veću te jedine gradske opštine u Užicu, umesto sadašnjih pet bude sedam članova.

Skupštinska većina koju čini koalicija SNS, SPS, PUPS, JS i Pozitivno Užice sa ukupno deset odbornika, usvojila je novi statut, kojim je predviđeno da se, osim povećanja broja većnika, poveća i broj odbornika sa sadašnjih 15 na 19.

„Od Veća gradske opštine Sevojno, koje je predložilo izmene statuta, tražili smo  da obrazloži svoj predlog, da navede razloge i potrebe, kao i to šta će građani Sevojna  dobiti povećanjem broja većnika. Kako odgovore nismo dobili, nismo želeli da učestvujemo u usvajanju takvog statuta“, izjavio je Bogosav Mihailović, predsednik opozicione odborničke grupe „Ujedinjeni pobeđujemo. Za Sevojno. Za Srbiju.“koga čine DS i Zdrava Srbija sa pet odbornika.

Nezvanično, promene statuta poslužiće da se zadovolje unutarkoalicioni apetiti, pa će sevojnička „vlada“ uskoro biti popunjena sa po jednim predstavnikom SNS i SPS.

„Predsednik gradske opštine Ivan Marić(SNS) za govornicom je rekao da je pet postojećih većnika previše zauzeto i da će morati da podele nadležnosti na još dvojicu većnika. Međutim, u pitanju je isključivo partijsko zapošljavanje“, ocenio je za Danas Avram Ilić, odbornik opozcionog saveza „Ujedinjeni pobeđujemo. Za Sevojno. Za Srbiju.“

Navodeći da se staut usklađuje sa nedavno usvojenim izmenama užičkog statuta, Nikoga Gogić (SPS), predsednik sevojničke skupštine, izjavio da će se na narednoj sednici usvojiti odluke o izradi drugih akata koji su predviđeni novim statutom, a pre svega poslovnici o radu Veća gradske opštine, komisija i drugih skupštinskih tela.

„Po njima (odbornicima opozicije, prim.autura), nije potreban nijedan član veća, a ni odbornici. Oni su došli sa ciljem da napuste sednicu i žao mi je što se to dešava. Na takav način se ne bori za građane koji su ih kandidovali da ih predstavljaju u skupštini“, komentarisao je Gogić postupak opozicionih odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari