LSV i Vojvođanska partija: Uvod u formiranje Vojvođanskog fronta 1Nenad Čanak Foto: Fonet/ Nenad Đorđević

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Vojvođanska partija potpisaće sutra sporazum o saradnji, što je, prema ranijim najavama, uvod u formiranje Vojvođanskog fronta.

Sporazum o saradnji u prostorijama LSV-a sutra u 10 časova potpisaće predsednici dve stranke, Nenad Čanak i Aleksandar Odžić.

Funkcioneri tih stranaka ranije su najavljivali da je „krajnje vreme“ da se formira Vojvođanski front, koji će, kako su naveli, objediniti sve partije i nevladine organizacije koje su spremne da se akciono i politički ujedine zarad postizanja zajedničkog političkog cilja, a to je vraćanje pune autonomije Vojvodini.

Po njihovim navodima, autonomija bi podrazumevala zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu garantovane Ustavom.

Ocenili su i da pitanje vojvođanske autonomije ne sme biti skrajnuto sa političke scene Srbije, što je cilj, kako su naveli, „srbijanskih partija“.

Dodali su da Vojvođanski front neće imati problem da sarađuje sa partijama i koalicijama sa sedištem u Beogradu koje dele isti sistem vrednosti kao i oni i koje su spremne da ih prihvate kao ravnopravne partnere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari