LSV ponovo ostao bez poslaničkog kluba 1Goran Čabradi; Foto: Zelena stranka

Liga socijaldemokrata Vojvodine po drugi put za mesec dana ostala je bez poslaničkog kluba.

Nakon Marinike Terpić, poslanički klub LSV napustio je i Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke i dosadašnji zamenik šefa ovog kluba, nezadovoljan što je Čedomir Jovanović, lider LDP, prešao u njihov poslanički klub. Čabradi će ubuduće u Parlamentu Srbije delovati kao samostalni poslanik.

„Uvođenje novih poslanika iz drugih političkih partija dovodi u pitanje izvorne dogovore oko delovanja poslaničke grupe u kojoj se nalazio i dalje političko delovanje u parlamentu. Zelena stranka želi da bude dosledna svojim idejama i ciljevima i prepoznatljiva po tome. Samostalno delovanje u Parlamentu, u datim okolnostima, najsigurniji je način verodostojnog zastupanja naših vrednosti. Time će naši članovi, simpatizeri i birači imati jasnu sliku i uvid u rad i delovanje Zelene stranke kroz institucije. U suprotnom, rizikujemo da se naš identitet i prepoznatljivost izgube u očima javnosti – ocenjuje Čabradi.

Predsednik Zelene stranke, koja je na prošlogodišnjim izborima osvojila jedan mandat u republičkom parlamentu, dodaje da je dosadašnja saradnja sa poslanicima Lige socijaldemokrata Vojvodine bila na visokom nivou.

„Svaka stranka je zastupala svoje političke stavove u parlamentu i delovanje kroz poslaničku grupu je bila zajednička ideja. Međutim, uvođenje novih poslanika iz drugih partija u poslaničku grupu Liga socijaldemokrata Vojvodine – Zelena stranka, daje dodatnu šarolikost i više političkih stavova, gde se polako gubi lični identitet političkih partija – kazao je Čabradi.

Podsetimo, pre nedelju dana poslaničkom klubu LSV – Zelena stranka pristupio predsednik LDP Čedomir Jovanović. Navedeno je da je on to uradio kako bi taj klub i dalje postajao nakon što ih je napustila Marinika Tepić iz LSV, koja sada deluje kao samostalna poslanica i članica Političkog saveta predsedničkog kandidata Saše Jankovića.

Izlaskom Čabradija iz poslaničkog kluba LSV broj samostalnih poslanika popeo se na 12 što je dovoljno za formiranje dva poslanička kluba.

Liberalno demokratska partija saopštila je danas da će naći način da pomogne Ligi socijaldemokrata Vojvodine da i u budućnosti nastavi da „deluje i govori u Narodnoj skupšitni u skladu sa svojim političkim idejama i uverenjima“.

„Takav potez će biti samo jedan od koraka koje ćemo zajedno preduzeti kako bi se ojačala saradnja naše dve partije i kako bismo u budućnosti zajedno zastupali politiku za koju smo dobili poverenje građana“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari