Metla Zrenjanin: Biće posla u Skupštini grada 1Foto:M.Pudar

Lokalna izvršna vlast u Zrenjaninu i skupština imaju dovoljno snažne mehanizme kojima mogu da se reše problemi nezdrave vode i vazduha i svakog drugog trovanja životne sredine, poručuju iz Pokreta Metla koji ima pet odbornika u novom sazivu lokalnog palamenta.

Oni navode da je rešenje ekoloških problema stvar političke volje većine i podsećaju da je tom političkom voljom Zrenjanin postao nezdrava sredina.

– Džabe će nam biti sve strane fabrike, ako se budemo razboljevali, a pogotovo naša deca, zbog zagađenog i smrdljivog vazduha, zbog nezdrave vode i zbog uništenog plodnog zemljišta.

Te pošasti, kako stvari stoje, već nas muče u sadašnjosti, a naročito u bliskoj budućnosti.

Poručujemo da ćemo kao opozicija svako opravdano građansko nezadovoljstvo uneti u Gradsku kuću i izvršiti dodatni pritisak na Gradonačelnika, Gradsko veće i Skupštinu – navodi Zoran Sandić, predsednik GO DSS i šef odborničke grupe Pokreta Metla u Skupštini Grada Zrenjanina.

On kaže da je zapanjem što ni dva meseca od izbora u Zrenjaninu nisu izabrani gradonačelnik i ostali organi izvršne vlasti i navodi da nisu glasali za izbor novog predsednika Skupštine grada.

– Dosadašnja vlast nije uspela da reši ni jedan od primarnih problema ovog grada i sumnjamo da će to moći i sad. Nadamo se da će se važne teme konačno naći u skupštini jer u suprotnom problemi će se i dalje prenositi na ulicu i društvene mreže, kao što je sada slučaj. Podržavamo akciju građana zbog zagađenja vazuha i na narednoj sednici skupštine podnećemo „Deklaraciju o ugroženosti grada od kafilerije Prekon“ – navodi Zoran Sandić.

M.P.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari