Mihajlović: Ne trči se trka za premijera na kraju 1Foto: Kabinet potpredsednice Vlade

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović izjavila je danas da su rezultati i sposobnosti ono što opredeljuje ljude da vode Srbiju i budu deo njene Vlade.

„Ne znam da postoje trke za premijera i ne trči se pred sam kraj formiranja Vlade, nego su rezultati i sposobnosti to što opredeljuje ljude da vode Srbiju i da budu ponosni što su deo Vlade Srbije“, rekla je Mihajlović u Pranjanima.

Ona je, na pitanje novinara da prokomentariše sastav nove vlade i kada će ona biti formirana, podsetila da se još uvek na sednici Predsedništva Srpske napredne stranke nije razgovaralo o članovima nove vlade i da to nije bila tema.

„Na predlog predsednika Republike i SNS-a, Aleksandra Vučića, razgovaraćemo i organi stranke će doneti odluku. Ja stvarno ne znam ni ko će biti predsednik Vlade ni ministri, a verujem da svi mi, uključujući i građane, imamo svoje favorite i razmišljamo ko bi to mogao biti“, rekla je Mihajlović.

Mihajlović je istakla da je suština da se pred novom Vladom Srbije nalaze veliki izazovi i da duboko veruje da ona mora biti još ozbiljnija, efikasnija, stručnija i obrazovanija.

„Pored zdravstvene krize koja pogađa ceo svet, pa i nas, tu je i ekonomska kriza koja ne može da nas zaobiđe, ali i ogromni spoljnopolitički pritisci koje naša zemlja trpi. Zato nova vlada mora da bude jaka, kako bi zajedno sa predsednikom Republike mogla da vodi zemlju u narednim godinama koje neće biti lake, a biće izabrana u dogovorenom roku“, zaključila je potpredsednica Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari