Mihajlović: Važno povezivanje podunavskih zemalja 1Foto: FoNet/MGSI

Vlada Srbije formiraće koordinaciono telo na ministarskom nivou radi što efikasnije realizacije projekta koji će biti centar razvoja i razmene znanja među podunavskim zemaljama, najavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja će predsedavati tim koordinacionim telom.

Mihajlović je danas razgovarala sa predsednikom Upravnog odbora projekta „Evropsko etno selo Tekija sa Muzejem razvoja civilizacije u zemljama Dunavskog sliva“ Slavišom Mrdakovićem o mogućnostima saradnje i podršci države u realizaciji tog projekta.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Mihajlović je rekla da je reč o velikom, multisektorskom projektu, koji je važan za dalji razvoj Srbije – kako sa turističkog, tako i privrednog, kulturnog i naučnog aspekta.

Ona je rekla da je potrebno da se najpre definišu obaveze svih partnera na projektu, kao i dinamički plan realizacije, što će biti definisano Protokolom o saradnji između Vlade Srbije, opštine Kladovo i investitora.

Mrdaković je izrazio zahvalnost zbog podrške na projektu i istakao da će Evropsko etno selo Tekija sa Muzejem razvoja civilizacije u zemljama Dunavskog sliva doprineti boljem upoznavanju, razumevanju i društvenom razvoju svih naroda regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari