Milojičić o disciplinskim prijavama u DS: Nismo mi naprednjaci 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Protiv Radoslava Milojičića, poslanika i funkcionera Demokratske stranke, podneta je disciplinska prijava zbog kršenja stranačke discipline, saznaje Danas nezvanično.

Prijave su podnete i još protiv nekoliko funkcionera Demokratske stranke, a među njima i protiv jednog visokog funkcionera DS iz Vojvodine. Da li će disciplinski postupak biti pokrenut znaće se već početkom naredne nedelje, a o tome će odlučiti predsednik DS Zoran Lutovac.

U Demokratskoj stranci juče su potvrdili za naš list da su neke disciplinske prijave podnete, ali nisu želeli da odgovore i protiv koga. „Ono što ja mogu da vam potvrdim to je da su protiv nekih članova, zbog javnih istupa koji nisu u skladu sa politikom i odlukama stranke, podnete disciplinske prijave, koje mogu biti osnov za pokretanje disciplinskog postupka. Samo pokretanje disciplinskog postupka je u nadležnosti predsednika stranke i etičkog odbora“, kaže za Danas Dušan Kostadinović, predsednik Izvršnog odbora DS.

Na pitanje protiv koga su podnete disciplinske prijave, Kostadinović odgovara – „ako bih vam rekao imena, i sam bih mogao da zaradim disciplinsku prijavu“. Ništa govorljiviji juče nije bio ni Radoslav Milojičić. Upitan kako gleda na pokretanje disciplinske prijave protiv njega u DS, kaže da to nije pitanje za njega. „Siguran sam da niko ne želi da urušava DS iznutra kršenjem pravila. Statut je jasan i ja ga se držim, a ko god je prekršio Statut ili neku odluku, treba da odgovara. Ovo je DS, a ne SNS i mi se borimo protiv SNS, jer krši procedure i institucije i sigurno je da mi taj model ponašanja nemamo“, naveo je Milojičić.

Miroslav Vasin, predsednik pokrajinskog DS Vojvodine, juče je bio iznenađen nezvaničnom vešću da je i protiv njega pokrenuta disciplinska prijava. „Prvi put čujem za tako nešto, ne znam ni šta bi bio povod“, kaže Vasin za Danas.

Naš list, ipak, saznaje da je predsednik stranke Zoran Lutovac tokom ove nedelje trebalo da odluči o pokretanju disciplinskih postupaka, protiv neposlušnih demokrata, ali da je zbog porodičnih problema taj postupak odložio za narednu nedelju.

Inače, u DS Milojičiću zameraju što je mimo odluke stranačkih organa o bojkotu parlamenta najavio da će se vratiti u skupštinsku salu, što je kritikovao bojkot parlamenta tvrdeći da je DS time samo izgubila. Zamera mu se i na kritikama na račun ulaska DS u Savez za Srbiju, iako je ta odluka doneta velikom većinom glasova. Na teret mu se stavljaju i kritike na račun vođe Saveza za Srbiju, za koje tvrdi da su energiju naroda sveli na jedan običan mali šator. Slične zamerke iz DS idu i na račun Miroslava Vasina, koji je svojevremeno glasao protiv ulaska u SZS, tvrdeći da je to učinio zbog Dveri.

Odbori

Dušan Kostadinović, predsednik IO DS, kaže za Danas da će raspušteni opštinski odbori biti ponovo izabrani kad se steknu uslovi, a sve će biti u skladu sa rokovima i procedurama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari