Minić: Pandemija doprinela da se EU čvršće veže za Zapadni Balkan 1Jelica Minić Foto: FoNet/ Medija centar

Predsednica Evropskog pokreta u Srbiji, Jelica Minić u novoj epizodi serijala „Srbija nakon koronavirusa“ govoreći o Deklaraciji Evropske unije, kaze da Deklaracijom, EU  poziva na intenzivniji politički dijalog, kako na bilateralnom, tako i na regionalnom nivou, na jaču stratešku komunikaciju i regionalnu saradnju.

U Deklaraciji se naglašava i potreba učvršćivanja vladavine prava, jačanja demokratskih institucija, poštovanja slobode izražavanja, podrške civilnom društvu i sveukupnog ubrzavanja reformi na Zapadnom Balkan.

Minić je uoči četvrtog Samita EU-Zapadni Balkan, koji se održava 6. maja, u okviru hrvatskog predsedavanja Savetu EU, rekla da veruje da je, paradoksalno, pandemija doprinela da se Evropska unija čvršće veže za Zapadni Balkan. U video-klipu možete videti i kako izgleda obećani paket pomoći u vrednosti od 3 milijarde evra, namenjen zemljama Zapadnog Balkana, rečeno je u saopštenju

Video u celini možete pogledati na linku i sadržaj možete koristi uz adekvatno navođenje izvora.

Informativno-edukativni serijal „Srbija nakon koronavirusa“ koji je pokrenuo Evropski pokret u Srbiji, namenjen je građanima i građankama Srbije, kao i privatnom i javnom sektoru i klipovi će biti objavljivani jednom nedeljno na sajtu www.emins.org i društvenim mrežama EPuS-a. Serijal se bavi analizama i prognozama stanja u privredi, politici i društvu u Srbiji nakon krize izazvane pandemijom KOVID-19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari