Ministarstvo: Pacoli može na Kosovo, ali treba da ide u karantin 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Lider Alijanse novo Kosovo Behdžet Pacoli može se vratiti na Kosovo ličnim specijalnim avionom, ali se mora podvrgnuti redovnoj proceduri koja važi za sve i koja podrazumeva 14 dana karantina u Studentskom centru u Prištini, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Kosova povodom javne rasprave da on bude izuzet od normalne procedure.

Dolazak Pacolija iz Švajcarske specijalnim letom za koji je dobio dozvolu Ministarstva infrastrukture Kosova, najavljen je u ponedeljak. Kasnije se ispostavilo da o tome nisu bili obavešteni Ministarstvo unutrašnjih poslova i javnih službi, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo inostranih poslova i dijaspore, koje zajednički odlučuju u takvim slučajevima.

Mediji su objavili da je Pacoli odlučio da otkaže let za Prištinu.

Poslanik Samoopredeljenja Artan Abraši reagovao je na Pacolijeve optužbe da se Vlada Kosova ponaša kao diktator, podsetivši ga da su svi građani jednaki pred zakonom.

„Znači prava i obaveze milijardera i najobičnijeg čoveka imaju istu težinu. Na tim osnovama je zasnovan koncept pravne države kojem mi stremimo. To je glavni uslov društvenog ugovora između države i građanina, jednakost pred zakonom“, napisao je Abraši na svom nalogu na Fejsbuku.

U ponedeljak je bilo napada i optužbi na račun aktuelne vlasti da tim zahtevima želi da onemogući Pacoli da učestvuje u radu sednice Skupštine Kosova, na kojoj bi bio izabran novi premijer i Vlada Kosova na čelu sa DSK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari