Mirčić (SRS): Srbija u narednih 100 godina ne može da vrati dugovanja 1Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/MO

Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Milorad Mirčić izjavio je danas da Srbija sa privredom kakva je trenutno i sa ekonomskim potencijalom koji raspolaže ne može u narednih stotinu godina da vrati svoja dugovanja, kao ni da „stane na zelenu granu”.

Mirčić je na konferenciji za novinare kazao da Srbija ukoliko nastavi ovako, mora da se zaduži još 3 milijarde, ocenjujući to kao dužničko ropstvo.

„Iz tog dužničkog ropstva Srbija ne može sa ovakvkom ekonomskom politikom i sa ovakvim načinom razmišljanja da se izvuče”, ocenio je on.

Potpredsednik SRS je naveo da je prošlo skoro dva meseca od parlamentarnih izbora u Srbiji, a da još uvek nije formirana nova Vlada, kao i da se pored toga što se ne zna ko će biti u sastavu nove Vlade nepoznanica je i ko će biti mandatar.

Naveo je da je jedino poznata informacija da će se nova Vlada u narednom periodu boriti za ekonomsku stabilnost, kako je naveo, „tako što će se i dalje zaduživati”.

Mirčić je kritikovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog neiznošenja stava povodom demonstracija u Belorusiji, ocenjujući predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka kao iskrenog prijatelja Srbije.

Dodao je da je aktuelna vlast na čelu sa Vučićem prisvojila institucije, naglašavajući da Ustavni sud „ne postoji u bukvalnom smislu”.

„To je organ koji je prateći organ aktuelne vlasti i koji je za vlast spreman sve da uradi. Od Briselskog sporazuma, od kada je SRS uložila žalbu i prigovor Ustavnom sudu do danas kada smo ukazali na sve malverzacije i propuste koji su vezani za izbore koji su održani u junu, Ustavni sud ćuti ili proglašava sebe nenadležnim”, naveo je Mirčić.

Prema njegovim rečima SRS će, kao vanparlamentarna stranka, nastaviti političku borbu i da će i dalje biti prava i iskrena opozicija vlasti koja neće dozvoliti da se na ovaj način Srbija uništava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari