Mrkonjić: Drugovi penzioneri su na disciplinu navikli 1Milutin MrkonjiFoto: FoNet/ Nenad Đorđević

„Disciplina u borbi protiv pandemije korona virusa je potrebna i mislim da su Kinezi dali dobar recept za to. Ja, kao čovek koji se dugo godina bavio gradilištima, navikao sam na tu elementarnu disciplinu“, kaže za Danas Milutin Mrkonjić, počasni predsednik Socijalističke partije Srbije.

On kaže da je poslednjih dana šetao po Košutnjaku i da mu je najdalja destinacija na koju je išao bila kancelarija SPS na Savskom vencu, gde pomaže mladima iz stranke da organizuju izbore.

„Od kako je sada uvedena striktna zabrana neizlaska iz kuće, pridržavam se svih uputstava. Ne izlazim iz kuće, u kafane ne idem, a o meni dobro brine Ana Bekuta. I ona zbog ovog virusa sada manje radi. Moji drugovi penzioneri na tu disciplinu su navikli i neka država ne brine zbog penzionera. Nećemo dozvoliti da tu bolest prenesemo na mlađe“, objašnjava naš sagovornik.

Mrkonjić: Drugovi penzioneri su na disciplinu navikli 2

Dodaje da je dobro što je država na tri meseca penzionerima prolongirala plaćanje računa, ali da će se on kao poslanik zalagati i za neke olakšice pri plaćanju tih računa kada sve ovo prođe.

Mrkonjić veruje da će ovo vanredno stanje trajati najmanje dva meseca, ali je zadovoljan merama koje je preduzela naša zemlja kako se epidemija ne bi širila kao u Italiji.

Na pitanje šta će sa tolikim slobodnim vremenom ukoliko vanredno stanje potraje, on odgovara da uvek nešto radi i da je i sada stalno na vezi sa gradilištima, gde je specijalni savetnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari