Na četvrtom protestu u Ivanjici nekoliko stotina građana 1Foto: Beta/Emil Vaš(Ilustracija)

U Ivanjici je održan četvrti protest „Jedan od pet miliona“ na kome se okupilo nekoliko stotina građana, a novi protest zakazan je za 15. mart.

Jedan od organizator protesta Milan Glavinić ocenio je sinoć da je u Srbiji „napadnuta porodica“ i da je vreme da se gradjani probude.

„Zaglupljuju nas raznim programima u kojima se gleda promiskuitet i nemoral. Školstvo nam je degradirano. Decu nam uče lažnoj istoriji, lažnoj stvarnosti, truju nas medijima. Gde vam je nestala hrabrost ljudi, gde je nestala želja za slobodom. Probudite se, dok ne bude kasno“, rekao je Glavinić.

Članica Asocijacije nezavisnih odbornika iz Arilja Irena Mijailović rekla je da je urušen sistem vrednosti u društvu i ukinuto osnovno pravo na pristojan život.

„Živimo u totalno deformisanom sistemu. U njemu mi regrutujemo našu decu za neke Nemačke, Švajcarske, Francuske, Amerike, pa se pitam za koga ih mi gajimo, da li je to naša uloga kao roditelja. Živimo u sistemu koji je uzurpiran i privatizovan od strane jednog čoveka, kod koga je i nož i pogača i sve dok se ne desi potpuna reforma ovog sistema, nemojte biti u iluziji, neće nam biti bolje“, rekla je Mijailović.

Narodna poslanica Ana Stevanović rekla je da iz zemlje odlaze ne samo mladi, već i cele porodice.

„Zahvaljujući neodgovornim vlastodršcima, iz vašeg kraja odlaze ljudi bez namere da se ikada vrate. Zbog bahatih, nepismenih i neodgovornih, vaš kraj pun mogućnosti danas je unazadjen. Oduzeta nam je sloboda i dostojanstvo. Loši ljudi, bez znanja, vaspitanja i škole nametnuli su nam jaram i okove i postali gospodari naših života. Zato im kao hrabri, ponosni i čestiti ljudi, sa ovog mesta kažemo – dosta“, rekla je Stevanović.

Okupljeni građani prošetali su centralnim ulicama Ivanjice uz zvuke pištaljki.

Na početku kolone nosili su veliki transparnet „Ivanjica bez straha, jedan od pet miliona“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari