Na tribini u Kragujevcu 19. jula Rale Milenković i Zdravko Ponoš 1Foto: FoNet/ Dragan Antonić

Neformalna grupa građana “Kragujevac slobodno”, za sutra u 18 sati, zakazala je razgovor u kojem će sa žiteljima šumadijske prestonice mišljenja o aktuelnoj političkoj i društvenoj situaciji u zemlji da razmene glumac i pozorišni reditetlj Radoslav Rale Milenković i Zdravko Ponoš, nekadašnji načelnik Generalštaba Vojske Srbije i potpredsednik Narodne stranke.

Oni su, prošle nedelje, započeli seriju tribina na prostoru Malog amfiteatra, neposredno uz Dom sindikata (Dom samoupravljača) na kragujevačkom Trgu slobode.

Pitanja kojima u “Kragujevac slobodno”, saopšteno je iz te grupe građana, najavljuju tribinu su: zašto smo razdvojili i suprotstavili građansko i političko; kako pokrenuti dijalog u polarizovanom društvu i motivisati građane da se aktiviraju; da li su opozicione stranke na pravi način iskoristile nezadovoljstvo građana iskazano na protestima; vodi li bojkot izbora do promene vlasti i mogu li se političke partije i građanski pokreti ujediniti oko zajedničkih ciljeva?

Sa Milenkovićem i Ponošem razgovaraće novinarka Bojana Vlajović Savić, a građani će moći da postavljaju pitanja na koja će učesnici neposredno odgovarati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari