Napredni klub: Povući skandalozni zakon 1Foto: Logo

Napredni klub je saopštio da će novi Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom, ukoliko se pod hitno ne ukine i stavi ad akta, dovesti do još veće demografske katastrofe u Srbiji.

U prethodnim danima videli smo nove štetočinske načine obračuna trudničkog bolovanja i porodiljskog odsustva, navodi se u saopštenji i skreće pažnja na još jedan izmenjen segment u zakonu koji šteti majkama i porodicama sa više od dvoje dece.

Radi se o novouvedenim stavovima da, iako dobiju treće i svako sledeće dete, nemaju sve majke pravo na porodiljsko odsustvo od dve godine. Klasična diskriminacija, ocenio je Napredni klub.

kako se precizira, nezaposlene i majke preduzetnice imaju pravo samo na jednogodišnje porodiljsko odsustvo bez obzira na red rođenja deteta.

Od sve priče o rodnoj ravnopravnosti došli smo u situaciju da se dame koje bi društvo najviše trebalo da vrednuje i poštuje diskriminišu kao majke, ukazao je Napredni klub i pozvao Vladu Srbije da momentalno povuče, kako kaže, skandalozni Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom.

Sve majke bi morale da imaju ista prava kada je roditeljstvo u pitanju, ističe Napredni klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari