Narodna stranka pokrenula akciju "Ko ruši SPENS, ruši Novi Sad" 1Foto: Narodna stranka

Narodna stranka pokrenula je akciju „Ko ruši SPENS, ruši Novi Sad“, čiji je cilj sprečavanje rušenja jednog od simbola Novog Sada, a peticiju je u centru grada u prvih sat i po u potpisalo više stotina Novosađana.

Svoj potpis je među prvima dao i bivši predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Kod štanda Narodne stranke sa građanima su razgovarali potpredsednik Narodne stranke Svetozar Čiplić i poverenik za Novi Sad Borislav Novaković.

Grupa nasilnika, koji su predvodili Mihailo Janjić i Tomislav Lovreković, jurišnici opskurne ekipe koju u ime Andreja Vučića predvodi Miša Vacić, pokušala je da spreči potpisivanje peticije.

Janjić i Lovreković, od ranije poznati po incidentima i pretnjama, najprimitivnije su vređali Novakovica uz bujiicu psovki. Novaković se uzdržao od reakcije, a agresivno ponašanje Janjića i Lovrekovica i njihovih pratilaca smirio je dolazak policije. 

Novaković je rekao da napad poslušnika braće Aleksandra Vučiča i Andreja Vučića neće sprečiti Narodnu stranku i građane da zaustave formalnog gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i stvarnog gradonačeknika Andreja Vučića u nameri da sruše SPENS zarad interesa građevinske mafije.

Smisao ovog brutalnog verbalnog napada je da ekstremisti nas prikažu kao nasilnike. Zato sam oćutao, kao i svi koji smo se ovde skupili. Njihova provokacija nije uspela. Reč je o najobičnijem primitivizmu na koji smo odgovorili pristojnošću, uzdržanošću i umerenošću. Mi smo poslali poruku koju Novi Sad razume – mi volimo ovaj grad, a oni ga ne vole“, rekao je Novaković.

Čiplić je istakao da SPENS pripada svim građanima, i dodao da je vlast pokazuje bezumlje najavom rušenja tog simbola Novog Sada, izgrađenog novcem od samodoprinosa, odnosno svih građana.

Sada hoće da sruše SPENS ne bi li svoj prljavi kapital oprali preko navodno manjeg, lepšeg i boljeg SPENS-a. Sta Novi Sad misli.o tome pokazali su Novosađani koji su se u velikom broju odazvali pozivu Narodne stranke da zajedno sačuvamo SPENS i Novi Sad“, rekao je Čiplić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari