Narodna stranka: Povećati smeštajne kapacitete za studente 1

Omladina Narodne stranke danas je na simboličan način zatražila od vlasti da budu izgrađeni dodatni smeštajni kapaciteti kako bi svi budžetski studenti koji studiraju van rodnog mesta mogli da očekuju smeštaj u studentskom domu.

Kako navode iz te stranke, situacija po ovom pitanju je najgora u Beogradu od svih Univerzitetskih centara.

Omladina Narodne stranke je postavila šator sa pogledom ka „Beogradu na vodi“, a na šatoru je bio natpis „Nisam dobio dom“.

„Ukoliko je državi stalo do mladih obrazovanih ljudi, pozivamo je da uloži u mlade ljude koji studiraju van mesta rođenja. Osim smeštajnih kapaciteta, veliki problem je i renoviranje postojećih zato što neki domovi nisu renovirani godinama“, rekao je predsednik omladine Narodne stranke Ivan Gajić.

Član omladine Narodne stranke Čedo Vujičić rekao je da bi država, ako nije u stanju da studentima izgradi dom, trebalo da pokloni jedan broj stanova u „Beogradu na vodi“ koji su ionako prazni.

Omladinci Narodne stranke su istakli da „Beograd na vodi“ nije nikakva investicija, a gondola neće biti atrakcija, jarbol nije dokaz patriotizma, dok preuranjeno postavljanje novogodišnje rasvete neće povećati prihode, nego su to upravo mladi ljudi koji jedini svojim znanjem i radom mogu učiniti Srbiju boljom nego što ona to danas jeste, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari