Narodna stranka Trstenik podnosi krivične prijave zbog prodaje Prve Petoletke 1Foto: Logo

Narodna stranka Trstenik saopštila je danas da će podneti krivične prijave protiv svih lica koja su „učestvovala u malverzacijama prilikom prodaje dela fabrike ‘Prva Petoletka'“ koja je u stečaju.

Predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke Vladan Miodragović ocenio je da je javnost „neupućena u malverzacije koje se tiču prodaje dela te fabrike“, kao i da je „ulogu u tome imao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić“.

„Deo imovine ‘Prva Petoletke’ u stečaju je prodat, a imovinu je od stečajnog upravnika kupila privatna firma ‘Petoletka doo’ čiji je zakonski zastupnik Ljubisav Panić, isti čovek koji je bio generalni direktor kada je Prva Petoletka 2016. godine otišla u stečaj“, rekao je Miodragović, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

On je istakao i da je „sva imovina i oprema kupljena od stečajnog upravnika za samo 20 odsto procenjene vrednosti“.

Miodragović je kazao i da su čelnici „Petoletke doo“ „bliski Srpskoj naprednoj stranci (SNS)“, a da su neki i „visoki lokalni funkcioneri“.

„Predsednik Srbije je u februaru ove godine obećao da će novoosnovanoj privatnoj firmi iz budžeta Republike Srbije dati dva miliona evra novca gradjana Srbije kako bi ta privatna firma kupila halu i potrebnu opremu. Ako je taj novac stigao i ako je njime kupljena imovina od stečajnog upravnika istražni organi će imati mnogo posla u narednom periodu“, poručio je Miodragović.

U saopštenju se dodaje i da će odbornici nastaviti bojkot lokalnog parlameta dok se ne steknu uslovi za raspravu o temama koje utiču na život građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari