Narodna stranka : Ugrožena bezbednost u Novom Sadu 1Borislav Novaković Foto: N1

Bezbednost građana Novog Sada je ugrožena, od mirnog i sigurnog grada pretvara u poligon za obraćun organizovanih kriminalnih grupa, izjavio je poverenik Narodne stranke Novi Sad Borislav Novaković koji insistira da se ne prećutkuje eskalacija sukoba na novosadskim ulicama i da ministar policije preuzme odgovornost i radi svoj posao.

Novosađani još nisu zaboravili pucnjavu iz vatrenog oružja, koja se dogodila početkom juna u kafeu „Solo“, a ovog vikenda se dogodio novi obračun kriminalnih grupa. Bio je to najgrublji način da nas podsete da nismo bezbedan grad, izkavio je Novaković.

Budući da je to još jedan u nizu obračuna vatrenim oružjem moramo konstatovati da bezbednost građana Novog Sada nije samo narušena nego je i ugrožena. Novi Sad se tako od mirnog i sigurnog grada pretvara u poligon za iživljavanje organizovanih kriminalnih grupa, ocenio je on.

Nakon prethodnih oružanih obračuna u Novom Sadu, podsetio je on, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je davao umirujuće izjave, a njegove reči nisu bile praćene konkretnim potezima u kojima bi se kreirao povoljniji bezbednosni ambijent, naprotiv.

Građani Novog Sada ne žele da se privikavaju na ambijent u kom je njihova bezbednost dnevno ugrožena. Ovo nije Novi Sad. Novi Sad je izgradio poziciju poželjne sredine za življenje, upravo zato što je bezbednost građana uvek bila na prvom mestu, navodi Novaković.

On je ocenio da je zaštitna funkcija države trenutno svedena samo na angažovanje policije na nivou skupljanja čaura. Takav pristup nikad i nigde nije doneo bezbednost nego opravdanu zebnju građanima.

Prema njefovim rečima, parade militarizovane policije na ulicama gradova, uz preteće izjave minista policije usmerene prema poltičkim oponentima nisu ni namenjeni da povećaju nivo bezbednosti u društvu nego da zastraše sve koji drugačije misle i usude se da to javno saopšte.

Naprednjački režim nema problem sa kriminalom, on ima problem sa građanima. A građanima su problem i ovakav režim i kriminal koji sve više srastaju u jedno, istakao je Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari