"Naš cilj su slobodni i samouvereni građani, sa većim životnim standardom" 1Foto: Medija centar

Predstavnici nedavno formirane Stranke moderne Srbije (SMS) poručili su danas da je njihov osnovni cilj da Srbija postane država slobodnih, samouverenih građana sa većim životnim standardom.

„Frižider je merilo standarda života, ako je prazan to znači da nešto ne valja“, kazao je član predsedništva SMS Nebojša Leković na skupu u Beogradu.

On je istakao da se SMS zalaže za modernizaciju Srbije u svim oblastima – obrazovanju, zdravstvu, kulturi i da će zbog toga formirati posebne timove koji će se baviti ovim pitanjima.

Leković je kazao da državu treba da vode odgovorni političari, koji slušaju svoje građane.

„Imam jedan apel za Vladu. Železnice u Srbiji postoje 140 godina, da li je moguće da za svo to vreme nisu uspeli da obezbede sve kružne prelaze. Ljudi, budite odgovorni, imate mandat, ako možete vršite ga, ako ne dajte onima koji to mogu“, poručio je Leković.

Aleksandar Stevanović koji je takođe član Predsedništva SMS-a kazao da je se za tu stranku privatna svojina superiorna i da će se zalagati za jačanje malih i srednjih preduzeća kako bi mogla da izvoze robu na treća tržišta.

Dodao je da su njihovi prioriteti i rešavanje nefikasnosti javnog sektora i uspostavljanje vladavine prava.

„O drugima nećemo suditi, jer naša politika je kako da Srbija bude bolja, a ne zašto je loše“, kazao je Stefanović.

Treća članica Predsedništva Tatjana Macura rekla je da je SMS formirana kako bi se pokazalo da je nova politička kultura, u kojoj se neguje dijalog, argumentovana rasprava i uvažavanje političkih neistomišljenika moguća.

„Mnogi govore o novoj političkoj kulturi ali je ne poštuju untar svojih organizacija“, ocenila je Macura i dodala da se SMS „usudio da rizikuje“ i ne formira lidersku stranku, već partiju koju će voditi Predsedništvo i u čiju će politiku biti uključeni i građani.

„Srbija je na rubu provalije i ukoliko dodatno ne motivišemo gradjane, nećemo uspeti da se iz nje izvučemo“, rekla je Macura i dodala da je incijativa „Mame su zakon“, koju je ona pokrenula, jedan od načina kako će u budućnosti funkcionisati SMS.

Macura je kazala da oni podržavaju građanske proteste protiv nasilja, koji se organizuju u Beogradu, ali da je sada vreme da se jasno definišu ciljevi i preduzmu konkretne akcije kako se ne bi izgubila energija koja je ljude okupila.

SMS je formirana 14. decembra ujedinjenjem Pokreta centra i Socijaldemokratskog saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari