NDBG: Bakljade jasan znak straha režima od građana 1Foto: Facebook/ Ne davimo Beograd

Odluka da se angažuju huligani da na krovovima naših zgrada razvlače profesionalno ozvučenje, pale baklje i organizuju protest vlasti protiv građana je odraz slabosti i straha režima Aleksandra Vučića, saopštili su večeras iz Inicijative Ne davimo Beograd.

Kako navode u saopštenju, buka kojom se građani bore protiv diktature, a koja je odjeknula sa prozora i terasa građana u trenutku kada im druga sredstva nisu dostupna zbog opasnosti od pandemije, očigledno je da boli vlast.

– Ona je odraz ogromnog nezadovoljstva koje čak ni zloupotrebljeni mediji ne mogu više da sakriju, kaži iz Inicijative.

NDBG pozdravlja hrabrost i odlučnost građana u Nišu, Novom Sadu, različitima krajevima Beograda i drugim gradovima, da se suprotstave grupama plaćenika i huligana koji su spremni da po nalogu maltretiraju svoj narod.

– Videli smo, sada već više dana i na više mesta da se građani organizuju i čuvaju svoje ulaze, navode u saopštenju.

Inicijativa zahvaljuje se svim građanima koji učestvuju u ovoj akciji i obaveštava javnost da Digni glas: Bukom protiv diktature gledaju kao poziv i prvi korak ka okupljanju kritične mase koja će oduvati naprednjačku kriminalnu ekipu sa vlasti.

NDBG poziva građane da pričaju sa svojim komšijama i pozovu ih i uključe u ovu akciju već sutra kada se ponovo okupljamo na prozorima i balkonima da izrazimo nezadovoljstvo diktaturom i lošim uslovima života u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari