Radomir Lazović: Pričom o izborima u septembru, Vučić želi da se sakrije od besa građana i ispunjvanja zahteva 1foto: Printscreen/Facebook/Ne davimo Beograd

Aleksandar Vučić pričom o izborima želi da se sakrije od besa građana. Ovo je još jedna njegova manipulacija, skretanje sa teme i lažno obećanje. Taj čovek na svaka dva meseca najavljuje neke nove termine izbora, a to radi kad god nema odgovore na konkretna pitanja – kaže za Danas Radomir Lazović, poslanik Ne davimo Beograd u Skupštini Srbije.

Komentarišući današnje izjave predsednika Srbije da bi u septembru mogao da raspiše vanredne izbore, sagovornik Danasa kaže: “Mene ne interesuje njegove nove laži, interesuje me da ispuni zahteve građana protesta „Srbija protiv nasilja“ i to odmah. A što se tiče izbora mi smo za njih spremni i uostalom pokrenuli smo već smenu Aleksandra Šapića u gradskoj skupštini, a SNS se tada sakrio iako su i tada obećavali izbore. Je li sad treba opet da verujemo u nešto što čovek koji svaki dan iznosi neistine ponovo manipuliše?”.

– Dakle, ja apelujem na sve ljude i političke partije i građane i medije, pustite Vučićeve manipulacije najavama izbora, fokusirajmo se na ispunjenje zahteva protesta i vidimo se u petak ispred skupstine. Da nije ljudi koji su ustali protiv nasilja, vlast bi nastavila sve po starom. Pa ljudi, vlast tvrdi da sistem nije zakazao iako imamo toliko mrtvih i povređenih, a novo nasilje se svakodnevno dešava. Kakav je to onda sistem? Pa, evo danas je maloletnik napao ženu i njenog sina sekirom. Moramo hitno reagovati – ističe naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, ispunjavanje svih zahteva je jedini način da “pokažemo da se okrećemo od nasilja ka nekoj normalnosti, napominje, a bižće potrebno još mnogo rada kako bismo dugoročno popravili naše društvo”.

– Smena REM, oduzimanje nacionalnih frekvencija Pinku i Hepiju, zabrana emisija i programa koji promovišu nasilje, poput pojedinih rijalitija. Zatim, moraju se zabraniti štampani mediji koji krše novinarski kodeks kontinuirano, objavljuju lažne vesti, fabrike zla i mržnje poput Informera ili Srpskog telegrafa. Neophodna je odgovornost ministara za dugogodišnje neadekvatne reakciije države, dakle Bratislav Gapić mora biti smenjen, kao i Aleksandar Vulin – kaže sagovornik Danasa.

Dobro je da je Branko Ružić podneo ostavku, dodaje, jer je stanje u prosveti doveo do apsolutno katastrofalnog.

– Za dugoročne promene, moramo povećati broj nastavnika, psihologa i pedagoga i omogućiti im mnogo bolje uslove rada da bi naša deca, dobila obrazovanje i brigu kakva im je potrebna i na tome ćemo insistirati – zaključuje Radomir Lazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari