Nikola Dašić Luftika novi gradonačelnik Kragujevca? 1Kragujevac Foto: Wikipedia

Na sednici Skupštine grada, zakazanoj za sutra (ponedeljak) po hitnom postupku, Kragujevac će da dobije novu gradsku vlast, odnosno gradonačelnika i Gradsko veće.

Za gradonačelnika Kragujevca, sutra će, na osnovu predloga predsdenika  SG Miroslava Petrašinovića, a kao što je naš list već i pisao, da bude izabran Nikola Dašić, zvani Luftika, koji je u kragujevačkoj javnosti najprepoznatljivi po tome što je u kumovskim odnosima sa šumadijskom “dinastijom Nikolić”, bivšim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i sinom mu, Radomirom (Nikolićem) koji će kumu sutra da preda gradonačelničku funkciju.

Novu kragujevačku gradsku vlast, prema nezvaničnim, ali ne i nepouzdanim informacijama, pored  SNS, koja sama ima natpolovičnu skupštinsku većinu, od  sutra će da čine i Socijalistička partija Srbije, kao i skoro sve ostale partije i koalicije koje su, 21. juna, učestvovale na lokalnim izborima u centru Šumadije, osim liste nekadašnjeg gradonačelnika Veroljuba Stevanovića koji je, nakon izbora, imao 17, a trenutno još ima tek osmoro odbornika.

U opoziciji će, najverovatnije, barem za sada, da ostanu i tri odbornika SPO, koji su izabrani na listi Vetoljuba Stevanovića, možda  i četvoro  odbornika liste Alternativa”.

Svi ostali: Udruženje “300 Kragujevčana“ sa Pokretom „Volim selo svoje“, „Kragujevačka priča“, šestoro odbornika koji su izabrani na listi Veroljuba  Stevanovića, pa formirali novu odborničku grupu „Nova Šumadija“, zatim POKS, kao i, ponovimo SPS  (sa Jedinstvenom Srbijom), koja će (SPS) u novoj kragujevačkoj vlasti da ima dva mesta, od kojih je jedno zamenik gradonačelnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari