Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić upitao je na konferenciji za novinare lidera DSS Vojislava Koštunicu da li dogovor o saradnji te dve stranke još važi, s obzirom na to da su naprednjaci poslednjih desetak dana meta napada iz DSS.

Posle najnovijih sporenja dve stranke oko načina za protivljenje vladajućoj koaliciji povodom Zakona o javnom informisanju, Nikolić je zapitao Koštunicu da li je „bio na godišnjem odmoru, pa mu je to promaklo, da li je inicirao ove napade da bismo znali da li naš dogovor o saradnji i dalje važi ili ne važi“? On je rekao da je SNS apsolutno bila protiv Zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju, da je u načelu glasala protiv njega i pokušala da obezbedi saradnju sa ostalim opozicionim strankama da nakon toga opozicija napusti skupštinsku salu, kako bi u poslaničkim klupama ostali „samo oni koji žele da zakon prođe“.

Prema Nikolićevim rečima, SNS ne želi da produbljuje taj sukob, ali je iznenađena napadom šefa poslaničke grupe DSS Miloša Aligrudića koji je „u času kada je donet najgori mogući zakon odlučio da napadne SNS“.

Lider naprednjaka je najavio da će ta stranka pokrenuti inicijativu pred Ustavnim sudom za ocenu ustavnosti izmenjenog Zakona o informisanju. On je naglasio da SNS neće protiv medija koristiti nijednu mogućnost koju taj zakon predviđa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari