– Danas mi je pogoršano stanje bubrega i EKG i moraću popodne da počnem da primam terapiju, odnosno infuziju koju do sada nisam dobijao – rekao je Nikolić vidno iscrpljen i tihim glasom brojnim novinarima u bolesničkoj sobi u Beogradskom kliničko-bolničkom centru.

Nikolić je rekao da nastavlja štrajk glađu i žeđu i da će štrajkovati „koliko god bude trebalo“, ali da neće ugroziti svoj život.

Na pitanje da li postoji mogućnost da ga neko ubedi da prekine štrajk, Nikolić je kazao da njegova porodica za sada to nije uspela i da nemam nikog bližeg od njih.

Nikolić je rekao da moli patrijarha Irineja da mu oprosti ako ga nije dobro razumeo, zato što ne pokušava da se ubije. „Ovo doživaljavam kao malo rigorozniji post i u četvrtak ću se pričestiti“.

On je rekao da se nada da će narednih dana rešiti sve „nedoumice i nesuglasice sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC)“.

Upitan šta mu je rekao Milan Beko kada ga je juče posetio, Nikolić je kazao da ga je ovih dana posetilo oko 200 ljudi, među kojima i Beko, njegov stari prijatelj koga nije video godinu dana.

Nikolić je rekao da ga je od predstavnika vlasti posetio samo ministar zdravlja Zoran Stanković.

Predsednik naprednjaka je rekao da u bolnici ima dobar tretmam, kao i u bilo kojoj drugoj zdravstvenoj ustanovi u Srbiji i da ima kontakte sa prijateljima lekarima iz drugih bolnica.

Nikolić je zahvalio novinarima što prate njegovu borbu i odricanje od hrane i vode i izrazio očekivanje da će se ovaj problem, kako je rekao, „rešiti tako da niko više ne bude gladan i žedan u Srbiji“, a da ni on više ne bude gladan i žedan.

– Opraštam onim koji od ovoga prave smejuriju“ – kazao je Nikolić i dodao da on nije samoubica i da nije odlučio da napusti SPC.