Nova stranka apelovala nadležnim da preispitaju dozvole za gradnju i kadar izvođača 1

Nova stranka (NOVA) apelovala je danas na nadležne, povodom poslednjih nesreća na gradilištima u Srbiji, da pod hitno preispitaju dozvole za gradnju, kao i stručni i bezbednosni kadar firmi koje su izvođači radova.

NOVA je navela da zahteva da se detaljno preispita „ko i zašto ne koristi propisanu zaštitnu opremu na gradilištima i da isti preventivno budu kažnjeni, dok još nečiji život ne bude ugrožen ili izgubljen“.

„U državi u kojoj je princip nepoštovanja zakona postao zakon sam po sebi, i u kojoj korupcija truli društvo od samog vladajućeg vrha, pa do najsitnijih pora, dužnost je pravosudnih organa da nesmetano i slobodno obavljaju svoj posao, te preispitaju tokove novca za zaštitu ilegalnih gradilišta, kako više ne bismo na svakom ćošku imali bahate investitore imune na pozive nadležnih inspekcija“, navodi se u saopštenju stranke.

NOVA je navela da se u Srbiji sve češće dešavaju nesreće na gradilištima u kojima „stradaju mahom neprijavljeni radnici“.

Gradski odbor Nove stranke Beograd je najoštrije osudio „dosadašnji nemar nadležnih organa, koji je doveo do ugrožavanja okoline, susednih objekata, narušavanja urbanističkog identiteta glavnog grada i, iznad svega, nepovratno izgubljenih života radnika“ i zahteva hitnu reakciju nadležnih službi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari