Nova stranka: Beograd pod Vesićem po principu "Drži ploču dok majstori odu" 1Foto: Studentski trg

Dok se Goran Vesić zamenik gradonačelnika Beograda mesecima igrao slaganjem i preslaganjem kocaka na Trgu republike, uz to, kako se već i očekuje od perjanica SNS-a, po abnormalnoj ceni od 10 miliona evra, samo par stotina metara naviše jedan drugi trg u potpunosti je propao, saopštio je Gradski odbor Nove stranke.

Gradski odbor Nove stranke Beograd pita prestoničku vlast kako je to moguće da, „pod najezdom majstora širom grada“, Studentski trg, u samom centru, postaje ruglo u kojem svakoga dana „osvane“ neka nova rupa, dok su i one ploče koje još stoje na svom mestu klimave i nebezbedne za prolaz.

Nekadašnje mesto okupljanja studenata, što u pauzama predavanja, što uveče, ali i kultno mesto gde su u letnjim mesecima Beograđani uživali uz zvuke džeza, sada stoji u potpunom mraku, te je pravi poduhvat, ravan onom za ljubitelje ekstremnih sportova i adrenalina, uspeti se uz stepenice ili sići niz iste, dok vas usput očekuje niz brazda, koje nekako morate da zaobiđete, ali i davno dotrajalih ploča koje se pomeraju i čine svaki korak nesigurnim.

Ako nekako i uspete da prođete Studentskim trgom, zasigurno će vas sačekati pitanje kako je moguće da najstroži centar grada i kultni beogradski Plato danas izgleda kao poprište nekog ozbiljnog okršaja, navodi se u saopštenju.

Gradski odbor NOVE Beograd, koji je nedavno izabrao i novo rukovodstvo, odlučan je u nameri da, kao i njegovi prethodnici, svakodnevno ukazuje na stvarne probleme koji muče Beograđane, ali i da se zajedničkim snagama izbori da se isti reše. I to ne kao po običaju, po džepu poreskih obveznika i principu „drži ploču dok majstoru odu“, već tako da Beograd ponovo izgleda kao svet, jer i jeste svet, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari