Nova stranka osudila pretnje upućene nevladinim organizacijama 1

Nova stranka danas je najoštrije osudila još jedan niz brutalnih pretnji i uvreda koje su ovoga puta upućene na adrese više organizacija civilnog društva u Beogradu.

Preteće pismo u kojem se navodi da je „namenjeno svim izdajnicima i izrodima srpskim“, stiglo je na adrese Jukoma, Inicijative mladih za ljudska prava, Građanske incijative, Helsinškog odbora, Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, podsećaju iz Nove.

U saopštenju stranka ističe da je najniži oblik komunikacije, pretnji i uvreda postao, nažalost, „normalan u državi koja ne samo što neguje takav odnos prema neistomišljenicima, već ga i dodatno podstiče“.

Iz te stranke navode da je u atmosferi etiketiranja, kršenja ljudskih prava i ugrožavanja bezbednosti, njihova moralna, a ne samo politička dužnost da se svakodnevno protiv toga bore i apelovali na nadležne organe da ozbiljno rade svoj posao.

„Nova stranka apeluje na nadležne organe da ozbiljno rade svoj posao, a mi ćemo sa građanima biti na ulicama svakog dana sve dok ova nakaradna vlasti i njene ekstremne organizacije ne budu daleka prošlost, a Srbija konačno vraćena na put demokratije i vladavine prava“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari