Nova stranka pita šta će biti sa Ikarbusom i šta je sa najavljenom saradnjom sa Mercedesom 1Foto: Ikarbus.rs

Predsednik beogradskog odbora Nove stranke Branko Mladenović upitao je danas šta će biti sa radnicima Ikarbusa nakon informacija da u toj fabrici nisu primili platu od septembra i šta se dogodilo sa saradnjom sa Mercedesom, koja je bila pompezno najavljivana.

U pisanoj izjavi, Mladenović je rekao da je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prvo rekao da veruje da će fabriku preuzeti kineska firma a da bi, ako se to ne desi, novi vlasnik mogao da bude grad.

„Šta će biti sa radnicima Ikarbusa, dok se Vesić ne dogovori sam sa sobom da li će firmu prodati Kinezima ili ga preuzeti pod svoje skute, te upropastiti do kraja i ugasiti, kao i sve drugo čega se dotakne?“, upitao je on.

Mladenović je dodao da je samo prošle godine kupljeno više od 200 autobusa iz Kine i Turske za 45 miliona evra dok domaća proizvodnja propada.

„Ikarbus, kompanija stara 97 godina, koja je preživela sve krize, sankcije, ratove, strahujemo, neće preživeti naprednjački nalet, zbog čega pružamo punu podršku protestu radnika najavljenom za 10. januar, ali i pozivamo sve građane Srbije da ovom naprednom urušavanju cele države označimo kraj već na izborima na proleće ove godine“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari