Embid rekordom karijere počistio Njujork, Klivlend nemoćan na Floridi (VIDEO) 1 EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Filadelfija i Orlando smanjili zaostatak u seriji sa Niksima, odnosno Klivlendom na 2:1.

Siksersi su prvi meč u Pensilvaniji dočekali veoma rezignirano zbog načina na koji su izgubili prve dve utakmice, posebno drugu u kojoj su imali pet poena prednosti na 27 sekundi pre kraja meča.

Izabranici Nika Nursa bili su željni revanša, i u takvom emotivnom naboju pomalo su i preterali, posebno Džoel Embid koji je već na samom startu meča dobio zvižduke i to od strane svojih simpatizera zbog niza nesportskih poteza.

Prvo je pokušao da „glumom“ iznudi faul u napadu, a odmah potom je povukao za nogu Mičela Robinsona i to dok je sedeo na parketu.

Sve nakon toga bilo je u režiji Kamerunca koji je potpuno dominantno vodio sovje saigrače do prvog trijumfa u seriji sa Niksima (125:114).

Afrički centar, koji će ovoga leta na Olimpijskim igrama u Parizu debitovati za reprezentaciju SAD, postavio je rekord karijere kada su u pitanju nastupi u plej-ofu sa čak 50 poena.

— NBACentel (@TheNBACentel) April 26, 2024

Kamerunac je pogodio pet trojki i to iz svega sedam pokušaja, 21 put bio je na liniji za slobodna bacanja (19/21) dok je iz igre šutirao 13/19.

Tajriz Maksi je dao 25 poena i time još jednom pokazao da je zaslužio nagradu za igrača koji je najviše napredovao ove sezone, dok je Keli Ubre dodao 15.

U poraženom sastavu Džejlen Branson bio je ubedljivo najdominantnija figura sa 39 poena i 13 asistencija, dok su primetni, u košgeterskom smislu, bili još Džoš Hart sa 20 i Anonobi sa 17 poena.

Meč nije bio previše rezultatski neizvestan, pogotovo u poslednjoj četvrtini u kojoj je domaćin u dva navrata vodio sa maksimalnih 15 poena.

U trećem meču serijala između Orlana i Klivlenda ponovo je slavio domaćin. Ovoga puta Medžik je bio ubedljiv protiv Kavsa dozvolivši rivalu da postigne svega 83 poena (121:83).

Od kraja prve četvrtine, kada je stekao desetak poena prednosti, Orlando je svo vreme vodio i rutinski preslišao Klivlend za prvi trijumf u seriji na četiri pobede.

Gosti su izuzetno loše šutirali sa distance (8/34), Džaret Alen i Kris LaVert ubacili su po 15 poena, dok je loše veče imao Donovan MIčel sa 13 poena, ali i izuzetno slabih 1/6 za tri poena.

Na pobedničkoj strani ponovo je dominantan bio Paolo Bankero sa 31 poenom, a odličan je bio i Džejlen Segs sa 24 koji je u prethodnom meču doživeo neprijatnu povredu kolena, srećom bez težih posledica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari