Novaković: Bojkot sistema nije poziv na pasivnost 1Foto: Narodna stranka

Poverenik Narodne stranke za Vojvodinu Borislav Novaković izjavio je danas, saopštila je ta stranka, da bojkot sistema nije poziv na pasivnost, nego na solidarnost dok država bojkotuje pravo dostojanstven život bez straha.

Novaković je u Tavankutu kod Subotice posetio domaćinstvo Tamare Heger, samohrane majke koja kao podstanarka podiže troje dece, od kojih je jedno težak srčani bolesnik i o kojem mora da vodi neprekidno računa i zato nema stalno zaposlenje, nego obavlja tek povremene sezonske poslove, dodaje se u saopštenju Narodne stranke.

– Smatramo da je solidarnost ključ uspeha srpskog društva. Skromna porodica Tamare Heger je najbolji primer bojkota koji državne ustanove i institucije sprovode prema sopstvenim građanima. Pozivamo državne organe da pomognu gospođi Heger u njenoj borbi da svojoj porodici obezbedi krov nad glavom i osnovne uslove za normalan život, rekao je Novaković.

Novaković je naveo, piše u saopštenju Narodna stranka, da je vlasnica kuće u kojoj Tamara Heger živi sa decom ponudila da joj proda kuću za 3.000 evra.

– Uprkos nemaštini, gospođa Heger je prikupila nekoliko stotina evra, ali joj veći deo nedostaje veći deo novca. Tamari Heger je potrebna podrška i jer otac njene dece, ratni veteran, zbog ličnih problema ne živi sa njima, istakao je Novaković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari