Novaković: Vučić i Vučević teraju investitore iz Novog Sada 1Borislav Novaković Foto: N1 (arhiva)

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković optužio je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da svojim izjavama „teraju“ značajne investitore iz glavnog grada Vojvodine.

„Malo je reći da je ovo besramno i neodgovorno ponašanje Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića. Svaku načelnu zainteresovanost investitora oni prikazuju kao konačnu odluku. To nije način da se investicije privuku, nego je način da se one oteraju“, naveo je Novaković u pisanoj izjavi.

On je dodao da bi, kao bivši gradonačelnik Novog Sada, voleo da američki investitori ne odustanu od investicije, jer će u vremenu koje dolazi borba za svako radno mesto biti mera odgovornosti i uspešnosti svake vlasti.

„Još jedna potencijalna investicija, ovog puta, američkih IT kompanija ‘Epic Games’ i ‘3letaral’, odlazi u nepovrat zbog neprofesionalnog i amaterskog ponašanja Vučića i Vučevića. Mnogo je profesionalnih razloga zbog kojih nijedan ozbiljan investitor ne želi gromoglasno da najavljuje svoje investicije“, ocenio je Novaković.

On je naveo da nijedan investitor ne želi da „bude predmet jeftine političke propagande“, pre nego što donese konačnu odluku da investira i ocenio je da se to dogodilo sa novosadskim investicijama.

Potpredsednik Narodne stranke je kazao da je Vučević mesecima najavljivao dolazak tih IT kompanija, kao i njihovu zainteresovanost za konkretne parcele, a potom je, kako je naveo, Vučić pre pet dana izjavio da uskoro sledi „jedna od najvećih, a možda i najboljih investicija koje smo imali u Srbiji“ i da će biti vezana za Novi Sad.

„Pre dva dana u finišu ove komedije, gradonačelnik Novog Sada nas je obavestio da je licitacija ‘odložena za mesec dana po molbi investitora’. Da cinizam bude veći, ovakav razvoj dogadjaja, po gradonačelniku govori da ‘Epic Games’ i ‘3lateral’ nisu odustali od kupovine te parcele“, naveo je Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari