Novi krug razgovora o izborima na FPN 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Fakultet političkih nauka u Beogradu i Fondacija za otvoreno društvo, koji su tokom prošlog leta organizovali nekoliko krugova međustranačkih razgovora o izborima, najavili su sada, usred kampanje, novi ciklus na tu temu, ali sa predstavnicima struke, nauke i akademske zajednice.

Kako se navodi u saopštenju, u petak 12. juna, biće održana naučno-stručna konferencija u novom ciklusu Dijaloga o izborima 2020.

Učesnici će imati priliku da govore o najznačajnijim problemima koje se odnose na izbore, iz naučnog i stručnog ugla, i to svrstano u tri teme 1. dijalog i bojkot, zatim političke kampanje i izbori, kao treće izborni sistem i izborno zakonodavstvo.

Pozvani da učestvuju su organizacije građanskog društva koje se bave izborima, novinarska i medijska udruženja i predstavnici akademske i naučne zajednice, između ostalih profesori Milan Jovanović, Slaviša Orlović, Zoran Stojiljković i drugi, a svoje stavove izneće i predstavnici organizacije CRTA, Transparentnost Srbija i CeSiD, Raša Nedeljkov, Nemanja Nenadić i Bojan Klačar.

Za razliku od prethodnih krugova dijaloga, koji su bili organizovani na Fakultetu političkih nauka, mesto održavanja ove konferencije je hotel Zira u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari