Novopazarska Skupština grada nastavlja zasedanje, juče razmatrali samo četiri tačke 1Foto: S. Župljanin

Gradski parlament u Novom Pazaru danas nastavlja, sinoć prekinuto, zasedanje. Sednica je juče, sa nekoliko prekida, trajala 12 sati i za to vreme odbornici su razmatrali samo četiri od 55 tačaka dnecnog reda.

Usvajanje dnevnog reda, juče, je trajalo skoro šest sati. Sednicu su obeležile burne rasprave, incidentne situacije i psovke.

Odbornici vladajuće većine, koalicija okupljenih oko Sandžačke demokratske partije (SDP) i SNS, odbili su da u dnevni red uvrste predloge opozicije da se raspravlja o bezbednosnoj situaciji u gradu, jednakoj nacionalnoj zastupljenosti u javnim institucijama, zločinima u Sandžaku, radu lokalne samouprave, infrastrukturnim projektima, osnivanju Privrednog suda u Novom Pazaru…

Novopazarska Skupština grada, na današnjem zasedanju, trebalo bi da raspravlja o planovima i programima rada javnih ustanova za ovu godinu, o formiranju komunalne milicije, o zahtevu JKP „Gradska čistoća“ da cene svojih usluga poveća za 10 odsto i o prodaji gradske parcele kompaniji „Dunav osiguranje“.

Skupštinsku većinu u gradskom parlamentu čine koalicije okupljene oko SDP i SNS, a u opoziciji su SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina i Stranka pravde i pomirenja (SPP), čiji je lider aktuelni potpredsednik republičkog parlamenta Muamer Zukorlić. Od početka rada, aktuelni saziv Skupštine grada obeležavaju maratonska zasedanja, koja nekada traju i više od 30 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari