NUNS: Neprihvatljivo vređanje novinarke od strane javnog funkcionera 1Foto: Logo NUNS-a

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je uvrede upućene novinarki Danasa Snežani Čongradin, koje je u Skupštini Srbije izrekao poslanik i lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

Reagujući na tekst Snežane Čongradin „Zašto nisam napisala izveštaj iz Srebrenice“, Šešelj je novinarki uputio niz neprimerenih uvreda i poručio da bi svakog novinara koji tako nešto napiše poslao na 20 godina robije.

NUNS smatra da je takvo komentarisanje i vređanje novinarke od strane javnog funkcionera neprihvatljivo, a pogotovo kada je izrečeno u Narodnoj skupštini. NUNS navodi da je više puta upozoravao na neprimereno ponašanje Vojslava Šešelja i drugih poslanika u Narodnoj skupštini prema novinarima i smatra da je to direktna posledica stvaranja atmosfere netolerancije prema slobodi izražavanja i informisanja.

Na taj način javni funcioneri ne samo da ne osuđuju napade i pritiske na novinare, već podstiču takvo ponašanje, navodi NUNS.

To udruženje pozvalo je predsedavajuću u Narodnoj skupštini da reaguje na ovakve istupe Šešelja i ostalih poslanika i zahteva od najviših državnih organa da osude takvo ponašanje javnih funkcionera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari