Obradović: Ostala nam je samo pobuna 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je “uveren da je ovaj režim gotov i da Aleksandar Vučić čini svoje poslednje očajničke pokušaje da nastavi svoju vlast po svaku cenu”.

On je istakao da ga to najviše plaši i da je vlast neće bežati čak ni od izazivanja građanskog rata, što je, prema njegovim rečima, mogl oda se vidi i sinoć.

„Ako je neko spreman da zapali krov zgrade i da izazove paniku i strah kod stanara, taj je očito spreman na sve”, rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je ocenio da je posebno karakterističan poziv i pokušaj vlasti da nastavi izborni proces po svaku cenu, iako pandemija i dalje traje. Obradović je kazao da je ono što se sinoć desilo u pojedinim delovima Beograda u vreme policijskog časa samo vrhunac kršenja zakona, nereda i rušenja poretka u Srbiji.

“Sinoć smo imali Savamalu 2, samo ne u Savamali, nego na krovovima više zgrada u Beogradu koji su bukvalno zapaljeni. Ta slika je obišla Srbiju i svet, kao slika sramote i svega suprotnog od policijskog časa i borbe protiv zarazne bolesti”, rekao je Obradović.

Dodao je da za njega policijski čas više ne važi i da ga neće poštovati, bez obzira na posledice, kao i da se neće pozivati na imunitet.

Kazao je da će danas u 18 časova ispred Skupštine učestvovati na protestu poslanika i lidera ujedinjene srpske opozicije “protiv tiranije vlasti, i krenuti u pobunu protiv ove nenormalne vlasti”.

“Ostala nam je samo pobuna”, rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari