Obradović: Po kom planu će biti nastavljen dijalog vlasti i opozicije koji nikada suštinski nije ni počeo? 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović upitao je danas, povodom izjave predsednika Skupštine Ivice Dačića  da će „međustranački dijalog biti nastavljen po planu dogovorenom sa Evropskim parlamentom“, po kom to planu će biti nastavljen dijalog vlasti i opozicije koji nikada suštinski nije ni počeo?

Po planu da dijaloga nema već šest meseci od završenih lažnih izbora i da sigurno neće ni početi do kraja godine? Da se dijalog prebacuje na sledeću godinu i ne zna se kad će početi, niti o čemu će se pričati niti ko će u njemu učestvovati? Ili po planu da se dijalog samo fingira i odugovlači i na taj način potroši vreme do vanrednih izbora, a da se ništa od uslova za slobodne i poštene izbore do tada ne promeni na bolje, upitao je Obradović u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, dijalog svakako nije dijalog između parlamentarnih političkih stranaka jer su sve deo vlasti, pa na dnevnom nivou mogu da razgovaraju između sebe.

„Jedini smislen dijalog je između vlasti i opozicije koja je bojkotovala izbore na svim nivoima, a prva i glavna tema su upravo vanredni izbori na svim nivoima, istakao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari