Odalović: Ono što Kurti zagovora udaljava nas od dijaloga 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević/MO

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović je rekao da sve što se dogovori o Kosovu mora da ima konačni epilog u Savetu bezbednost Ujedinjenih nacija i da je zato važno što se tu govori o kosovskim dešavanjima.

On je za Radio televiziju Srbije rekao da je smešno i neozbiljno kako je jedna ozbiljna zemlja, misleći na Veliku Britaniju, probala da odloži sednicu SB UN.

Govoreći o izveštaju koji će biti podnet na sednici SB, Odalović je naveo da je stanje na Kosovu mnogo teže i da će o tome govoriiti ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Povodom niza izjava predsednika pokreta Samoopredljenje Aljbina Kurtija, Odalović je naveo da je na sceni čovek koji „sve negira, sve potire“, jer ne vidi „ni međunarodnu zajednicu, Srpsku listu ni srpsku zajednicu“.

Rekao je da bi Kurti želeo da „pojedine Srbe izvuče iz šešira kao dekor“ i pozvao međunarodnu zajednicu da se „odredi prema Kurtiju“.

„Ono što Kurti zagovora udaljava nas od dijaloga, od mirnog, održivog rešenja“, istakao je Odalović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Odalović: Ono što Kurti zagovora udaljava nas od dijaloga”

  1. Neverovatno koliko ova ekipa obozava Tacija, Haradinaja i OVK. Vec placu za njima, a Kurti jos nije ni na vlasti. Nikad jos nije ni bio na vlasti. Nije ratovao. Ali ovima valja samo OVK, sa njima se lepo druze, sale i sve dogovaraju. A pominju Kurtija da nas „udaljava“ od dijaloga, iako on nije na vlasti. A dijaloga i nema

    • baš tako prijatelju, zato treba i u srbiji da se promeni vlast, pa če valjda svima biti bolje!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.