Održana konferencija o „suočavanju Evrope i Kine s neizvesnostima koje donose promene u svetu” 1Foto: Ministarstvo spoljnih poslova (Arhiva)

U saradnji Instituta za evropske studije Kineske akademije društvenih nauka i Instituta za međunarodnu politiku i privredu iz Beograda danas je održana veb-konferencija „Suočavanje Evrope i Kine s neizvesnostima koje donose promene u svetu”.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je saopštilo da su naučni radnici iz Kine, Srbije i zemalja Srednje i Istočne Evrope potvrdili značaj nastavka zajedničke borbe svih zemalja protiv pandemije KOVIDA-19 i razmenili mišljenja o daljim koracima za oporavak globalne privrede.

Akcenat je stavljen i na saradnju u oblasti IT koja u uslovima izmenjene realnosti i izolacije omogućava očuvanje saradnje država, piše u saopštenju.

Na tom skupu je državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Nemanja Stevanović, govorio o izazovima i rezultatima Srbije u borbi protiv KOVIDA-19 i ponovio zahvalnost na pomoći koju je Kina pružila Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari