Opozicija kritikovala 100 dana naprednjačke vlasti u Šapcu 1Foto: Odgovornost pred građanima - Podrinske

Ispred gradske uprave u Šapcu predstavnici liste “Nebojša Zelenovič – Šabac je naš” i koalicioni partneri održali su konferenciju za novinare.

Daniela Lovrin Gavrilović iz Demokratske stranke istakla je da je SNS „potpuno ispunila njena očekivanja, te da u svakom gradu u Srbiji, na svim izborima za sve nivoe vlasti jedini kandidat je Aleksandar Vučić“.

-Nismo se oglašavali, smatrali smo da svaka vlast, zaslužuje priliku da pokaže šta planira da radi u toku svog mandata. Jedino što preostaje funkcionerima koje delegiraju da vrše javne funkcije, je da u svakoj prilici iskazuju neverovatno divljenje svom vođi Vučiću. Tužno je da odrasli ljudi koji imaju svoje porodice i profesije moraju da se dive jednom čoveku, ali njih to apsolutno ne oslobađa odgovornosti. 

-Rezultati ne postoje, u našem gradu treći talas je bio najveći do sada. U prvom talasu administracija Nebojše Zelenovića podelila je 200 hiljada maski u vreme kada ih nije bilo u apotekama, postavljeni su kansiteri sa dezinfekcionim sredstvom u celom gradu i svim selima. Od kada je SNS došao na vlast, proglasili su vanrednu situaciju, pojavljivali se na televiziji, dopunili kanistere, postavili dva nova i to je sve. Ovakav odnos prema građanima najteže su platili korisinici Gerontološkog centra – više od 90 posto zaraženo, a više od 10 posto preminulih – istakao je šef pravnog tima Zajedno za Srbiju Aleksandar Mihailović.

Predsednik Inicijative Selo – grad Salko Karadarević rekao je „samozvani gradonačelnik kaže da mu je država poklonila 2,5 miliona evra“.

-Ne sme država sadašanjoj vlasti da poklanja, a prethodnoj da otima, to rade razbojnici. Valjda postoje procedure, propisi, zakon koji mora da se ispoštuje. Ovo je banditska organizacija gde se zna ko je profesionalac, a ko je amater. 

Predsednik Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove Živojin Vuletić navodi:

-Prilikom preuzimanja vlasti dobili su skoro pun budžet. Za ta dva meseca, koliko je još preostalo od 2020. godine, dobili su više od 250 miliona dinara, nisu nastavili sa projektima koji su bili utvrđeni budžetom. Ne možemo znati gde se taj novac troši, planovi im se svode na krak autoputa od Rume do Šapca i brza saobraćajnica Šabac- Loznica. To je dobro, ali imamo činjenicu da nam republika od poplava i do danas duguje oko 30 miliona evra, što je oko jednog godišnjeg budžeta.

-Ne prisustvujemo sednicama Skupštine, jer se lokalna vlast prema nama ponaša kao u izbornoj kampanji. Za prethodnih 100 dana kao odbornici materijal nismo dobijali na vreme, materijal mi je dostavljan na neku drugu adresu. Nismo dobili najvažniji dokument- Poslovnik o radu Skupštine grada, kao bismo se upoznali sa pravima odbornika. Time lokalna vlast pokazuje da ne želi da budete tu i učestvujete u radu – rekao je Milutun Stanković iz Grupe građana „Prilika“.

-Nema novca za nastavak projekta „Savapark“, kanalizaciju u selima, grad počinje da se gasi i izumire. Iz Saveta omladine se sa pravom pitamo kako će da razume potrebe i probleme mladih u gradu. Imali smo priliku da realizujemo naše ideje putem referenduma, a sada tu priliku nećemo imati – navodi predsednik Saveta omladine Gradskog odbora Zajedno za Srbiju Uroš Rakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari