Osmani: Poseta Grenela nije pritisak Bele kuće 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Osmani je komentarisala posetu američkog ambasadora u Nemačkoj Ričarda Grenela, navodi Gazeta Ekpres. Ona je istakla da posete i pozive DSK za što brže formiranje institucija ne smatra pritiskom.

Naglasila je da je sutrašnja poseta ambasadora Grenela dobrodošla jer pokazuje interesovanje Bele kuće za dešavanja na Kosovu, prenosi Kosovo onlajn.

„Naravno da postoji nada, jer u suprotnom ne bismo insistirali juče na sastanku predsedništva. Što se tiče posete ambasadora Grenela rano je predvideti njegove predloge ili teme o kojima će se razgovarati tokom tog sastanka, ali želela bih da naglasim da je ova poseta dobrodošla“, jer, kako je rekla, „pokazuje interesovanje Bele kuće“.

Prema njenim rečima, od njegovog imenovanja, pa do sada videli smo jedno svestrano zalaganje fokusirano na ideji kako da dijalog Kosovo – Srbija bude okončan što pre, podržavajući ekonomski razvoj u regionu i ni u jednom trenutku nije insistirao na idejama koje doprinose podeli.

„Koji je njegov pristup o tome saznaćemo sutra, a mi ćemo ga obavestiti o toku razgovora i verujem da šta god da se dogodi sutra, čak i nakon toga nade još uvek ima. Ovo mogu potvrditi posebno posle jučerašnjeg sastanka rukovodstva DSK na kome je iskazana volja za dogovorom“, rekla je Osmani.